Min vecka

I söndags fyllde mamma år så då blev det finmat och mys. 
I tisdags stack jag till Borlänge med Ida och Nora och köpte massor med fint. Blev massor med tröjor och ett par jeans. Resten av veckan var bara på rutin och det sög väl som vanligt. Men i fredags kom mitt lilla hjärta hit en sväng och vi hann vara en liten stund. Dvs Fixa. Har inget annat hjärta😇. 
Men sen stack jag ut med tjejerna och åt pizza vid halv 6, riktigt mysigt faktiskt. Pratade om bl.a. Gymnasiet och blev så glad av att 2 av dem ska gå i min klass nästa termin. Ska förmodligen söka samhäll men har inte vågat söka än hahah. Vi pratade även lite om hur äckligt samhället fungerar och att dem som har det värst inte får den hjälp dem behöver. Vi hade helt enkelt ett bra och välbehövt samtal. Sen stack vi på epatur och sen till en vän. Stack hem ganska tidigt (för att vara mig) så kom hem vid halv 12 ungefär. 
Idag vaknade jag vid 12:15 och åt frukost vid 13. Skäms faktiskt men väldigt behövligt. 
Ska iväg till Nora om en stund men först ska jag köpa choklad till mig och henne. 
Ungefär det som hänt och händer. Förutom jobb imorgon förstås. Så Ida kommer hit vid 16 eller något liknande. 
Så ja, bjuder självklart på lite bilder så vi hörs. Hade!

Debattartikel om djurtester

Förbjud tester på djur!

Varje dag dör omkring 2 800 djur i Sverige på grund av djurförsök enligt Djurrättsalliansen. Djur torteras och dör varje dag för att få fram saker till oss människor. Kosmetika, medicin, kemikalier och för att testa deras reaktioner. Allting sägs vara för människans vetenskap.

Men vad i helvete är det för skit? Människor och djur t.ex. möss har inte likadana kroppar. Vi har inte likadan hy och våra organ fungerar inte på samma sätt, alltså är deras system helt olikt från vårt. Vi har helt olika biologiska kroppar.

Djuren plågas och torteras, blir deprimerad och uppskurna utan att det egentligen är någon nytta.

Det handlar inte bara om några djur, det handlar om enormt stor mängd av alla sorters djur. Vissa utrotningshotade raser är även försöksdjur.

Enligt Forska utan djurförsök så finns det andra, bättre forskningsmetoder för oss människor. Man kan göra tillgjord människohud (av en liten del människohud) och få den att expandera, därefter kan man testa kemikalierna, medicinerna, kosmetikan och reaktionen på den huden. Då behöver inga djur bli skadade eller dö.

Jag kräver att djurtester förbjuds eller minskas inom EU. Eftersom den största delen av djurtester kan bli utbytt mot bättre metoder.                                                                                Djur känner också smärta, ensamhet och sorg. Människotester som är ofrivilliga är förbjudna, det bör gälla djuren också.


RSS 2.0