Debattartikel om djurtester

Förbjud tester på djur!

Varje dag dör omkring 2 800 djur i Sverige på grund av djurförsök enligt Djurrättsalliansen. Djur torteras och dör varje dag för att få fram saker till oss människor. Kosmetika, medicin, kemikalier och för att testa deras reaktioner. Allting sägs vara för människans vetenskap.

Men vad i helvete är det för skit? Människor och djur t.ex. möss har inte likadana kroppar. Vi har inte likadan hy och våra organ fungerar inte på samma sätt, alltså är deras system helt olikt från vårt. Vi har helt olika biologiska kroppar.

Djuren plågas och torteras, blir deprimerad och uppskurna utan att det egentligen är någon nytta.

Det handlar inte bara om några djur, det handlar om enormt stor mängd av alla sorters djur. Vissa utrotningshotade raser är även försöksdjur.

Enligt Forska utan djurförsök så finns det andra, bättre forskningsmetoder för oss människor. Man kan göra tillgjord människohud (av en liten del människohud) och få den att expandera, därefter kan man testa kemikalierna, medicinerna, kosmetikan och reaktionen på den huden. Då behöver inga djur bli skadade eller dö.

Jag kräver att djurtester förbjuds eller minskas inom EU. Eftersom den största delen av djurtester kan bli utbytt mot bättre metoder.                                                                                Djur känner också smärta, ensamhet och sorg. Människotester som är ofrivilliga är förbjudna, det bör gälla djuren också.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0